4 gratis coronatest meditaties

Breekt het angstzweet je uit als je alleen maar denkt aan een coronatest? Dat stokje diep achterin je keel, waardoor je bijna moet kokhalzen. Met deze meditaties kun jij deze angst overwinnen.

Bloeddruk 

daalt met 20%

Hartslag

daalt met 30%

Zelfvertrouwen

stijgt met 50%

Hoe overleef je een coronatest? 

Op een ochtend word je wakker met wat voelt als een verkoudheid. Je hebt een snotneus en een vervelende keelpijn. Het zou zomaar een besmetting met het coronavirus kunnen zijn. Maar om je daarop te laten testen? Help!

Je gaat nog liever meteen twee weken in quarantaine zonder te weten wat er precies aan de hand is. 1 op de 5 jongeren doet geen test, omdat ze te angst zijn.

Je hebt namelijk veel verhalen gehoord van bekenden die zeiden dat zo’n test vrij pijnlijk is. En die verhalen versterken je angst- en paniekgevoelens. Uiteraard weet je dat er geen goede reden is om zo angstig te zijn, dat de pijn heus niet zo hevig is en dat de test voorbij is voordat je het weet. Maar toch, je kunt die verlammende emoties niet van je afschudden.

Deze coronatest-meditaties helpen je om angstgevoelens te verminderen. Jij bent de baas over je eigen lichaam. Door het doen van de oefeningen voor, tijdens en na de test houdt je je ademhaling en je emoties onder controle.

Kom maar op met de Testmeditaties


Door te mediteren  worden lichaam en geest rustiger. 

Vijf meditaties om een coronatest te doorstaan

Meditatie in de avond voor de test

Vind je het zo spannend om de test af te nemen, luister dan de avond van te voren naar deze ontspannende meditatie.

Meditatie voorafgaand aan de test

Lopend, op de fiets, met de trein. Zorg dat je op een relaxte manier aankomt op de juiste locatie.

Wachtkamer meditatie

Is het druk en moet je helaas wachten? Luister deze meditaties om je spieren te ontspannen.

Meditatie tijdens de test

Concentreer je tijdens de test om wat er wordt gezegd en welke geluiden je hoort.

Meditatie na de test

You did it! Blijf rustig ademhalen en rust even uit. Laat je lichaam en geest weer kalm worden.

Meditatie kan de symptomen van stress  verminderen...

Het brein achter de Coronatest meditaties? 

De maker van deze coronatest-meditaties is Lizet Bakker. Ze is een expert op het gebied van body & mind en weet heel goed hoe het is om te leven met een 'lichtelijke' fobie voor dokters, ziekenhuizen en prikken.

Het afgelopen jaar heeft Lizet succesvolle prikangst-meditaties opgenomen, waarmee ze zelfstandig en zonder flauw te vallen bloed kon laten prikken. Haar nachtrust wist ze er ook aanzienlijk mee te verbeteren.

Het is zonde als mensen zich door angst laten tegenhouden, zeker in het geval van een coronatest. Dus ontwikkelde Lizet hiervoor nieuwe meditaties. In de diverse oefeningen heeft zij haar kennis en ervaring gebundeld. Het resultaat is laagdrempelig en uiterst effectief. Dus waar wacht je nog op?

De coronatest meditaties zijn goed voor:

Minder stress

Betere nachtrust

Ontspannen prikken

Meer weten hoe jij kunt leven met 

minder stress?