Ontvang automatisch de volgende aflevering

Meld je aan en ontvang automatisch een seintje bij de volgende aflevering.

AFLEVERING 4: Ieder mens heeft twee belangrijke basisbehoeften: authentiek zijn en erbij willen horen.

Mijn gast Saskia de Bruin, auteur van Weg van de Pijn, heeft meerdere boeken geschreven over TMS - Tension Myositis Syndroom. Zij vertelt in deze podcast over de rol die de basisbehoefte 'authentiek zijn met al je gevoelens en emoties' invloed heeft op pijn en TMS. Ze doet al ruim 25 jaar onderzoek naar dit verschijnsel en gebruikt haar eigen zoektocht als inspiratiebron voor haar boeken en cursussen.

Aflevering 3: "Ken je dat? Het gevoel dat je constant in de vijfde versnelling staat en jezelf voorbij racet in het leven? Tijd om op de rem te trappen en tot rust te komen. "

Mijn gast Catharina van Deelen, craniosacraal therapeut met ruim 25 jaar ervaring en docent aan het Upledger Instituut, vertelt hoe je dit kunt doen en welke rol de wijsheid van ons eigen lichaam hierin speelt.

AFLEVERING 2: "Je voelt je rot, maar wat doe je eraan. Analyseren, praten, denken? Wat zijn andere manieren?"

Wat kun je doen als je niet lekker in je vel zit? Haptonoom en docent trauma Carin Mannak geeft hier antwoord op. In plaats van de oplossing te zoeken in praatsessies en analyses, laat Carin ons naar ons eigen lichaam luisteren en toont ze de connectie tussen fysieke signalen en onze geestelijke gesteldheid.

AFLEVERING 1: "Je wordt bijna aangereden door een auto en je voelt de angst in je lichaam, maar hoe raak je die angst weer kwijt?"

In deze eerste aflevering is Marc Doormenik te gast. Hij is expert op het gebied van TRE, oftewel Tension Release Exercise. Dit is een effectieve methode om het lichaam te ontdoen van spanning en stress. We zijn vaak geneigd om deze gevoelens te onderdrukken, waardoor ze in ons lichaam worden opgeslagen. Marc vertelt ons hoe je met TRE alles kunt loslaten en meer ontspannen kunt leven.

De podcasts duren  maximaal 45 minuten en zijn ideaal om op een ontspannen moment van de dag te luisteren. Voed jezelf met deze inspiratie!

iedere maand een nieuwe aflevering


over mentaal, fysiek en emotioneel welbevinden


vol tips die je  in je dagelijks leven kunt toepassen


arrow_drop_up arrow_drop_down