Lekker in je vel zitten

Lekker in je vel zitten: dat willen we allemaal wel, toch? Maar soms is de balans een beetje zoek. Dan voelen we ons fysiek of mentaal niet zo fijn. Of ons lijf is gewoon op door ziekte, of teveel inspanning. En dan kruipen het liefst diep onder de wol.

Twee weken geleden was ik in Oostenrijk op vakantie. En in plaats van mooie bergwandelingen te maken lag ik op bed, ziek. Ik was boos! Waarom nu? Ik wilde zo graag, maar ik maakte het mezelf alleen maar moeilijker. Ziek is ziek en er zat niets anders op dan eerst goed voor mezelf te zorgen en daarna het beste te maken van de ‘gezonde’ dagen. Gelukkig hebben we nog prachtige dagen gehad en heb ik volop kunnen genieten van de natuur.

Maar hoe zorg je er nu goed voor jezelf?

Zoals je misschien al weet vind ik het supertof als ik andere mensen lekker in hun vel kan laten zitten! Dit doe ik door workouts, personal trainingen, en zowel fysieke als mentale weerbaarheidslessen te geven in de omgeving van Schiedam en Vlaardingen. Het is zo mooi om dit werk te mogen doen!

Mijn twee tips om lekker in je vel te zitten:

Dus dit is uiteraard mijn tip nummer één van de dag: ga lekker sporten! Het is goed voor je lijf. Ga bijvoorbeeld lekker boksen om je agressie kwijt te raken, of neem even afstand van de waan van de dag met een stevige wandeling. En een mooie bijkomstigheid van sporten is dat je erdoor kunt afvallen. Voor de één is sporten daarom een noodzakelijk kwaad; een ander zal dit niet als reden nodig hebben om fysiek actief te zijn.

Tip nummer twee: verwen jezelf met goed en gezond eten! Ik zal eerlijk toegeven dat dit een groot struikelblok voor mij is. Ik weet dat het belangrijk is om gezond te eten, maar het koken verliest het gauw van de snelle boterham. Ik weet het: geen goede gewoonte. Want voeding is superbelangrijk voor ons lichaam. Goede voedingsstoffen bouwen je lijf duurzaam op. En eten is niet alleen belangrijk voor je lichaam. Het kan ook je gevoelsleven beïnvloeden. Nog een reden om gezonde en goede voeding een punt van aandacht te maken. Dus hier wil ik me in de toekomst ook echt op gaan focussen.

Wil jij een paar kilo afvallen?

Voor sommige vrouwen blijft afvallen een groot struikelblok. Ze willen wel, maar het lukt niet. Het ene crashdieet volgt het andere op en altijd komt het er weer aan. Dit is het welbekende jojo-effect. Ook deze vrouwen wil ik graag een stapje de goede richting op helpen, daarom werk ik samen met gewichtsconsulente Monique Ultee, zodat jij ook weer lekker in je vel komt te zitten. Dus wil jij een aantal kilo’s afvallen en woon je in de omgeving van Schiedam en Vlaardingen, stuur een e-mail naar mail@bylizet.nl.

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht