Page content

Cranio Sacraal Therapie wat is dat?

Cranio Sacraal Therapie wat is dat?

Na een trauma of ongeval zal het menselijk lichaam in eerste instantie zelf proberen te herstellen, op zowel fysiek als emotioneel niveau. Afhankelijk van het soort trauma, heeft het lichaam daar tijd en/of een behandeling voor nodig. Ook emotionele trauma’s kom je na verloop van tijd weer te boven.

Soms heeft een trauma of gebeurtenis echter zo’n grote impact, of is het het zoveelste trauma op rij, dat een lichaam niet in staat is om zich te herstellen. Genezing of herstel duurt veel langer of blijft zelfs uit. In dat geval kan Cranio Sacraal Therapie uitkomst bieden. Deze lichaamsgerichte therapie helpt om blokkades in het centrale zenuwstelsel op te sporen en ze te behandelen.  Nadien kan het lichaam zelf zijn werk doen om weer in evenwicht te gebracht te worden. In dit artikel geef ik je een inleiding in deze zachte, maar zeer effectieve behandelingsmethode die je ook gewoon zelf thuis kunt toepassen met het boek van Daniel Agustoni.

Wat is Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal therapie is ontstaan uit de osteopathie. Het is een zachte behandelingsmethode waarbij het cranio sacraal systeem centraal staat. Het cranio sacraal systeem is het centrale zenuwstelsel en bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Bij Cranio Sacrale therapie wordt via zachte aanrakingen, subtiele bewegingen en dialoog een beroep gedaan op het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Tijdens een behandeling wordt er niet alleen nadruk gelegd op het cranio sacraal systeem, maar ook op andere lichaamsgebieden die via bindweefsel met elkaar verbonden zijn, zoals organen, spieren, gewrichten en botten.

De Cranio Sacraal therapie maakt het mogelijk om onverwerkte trauma’s te kunnen verwerken zodat je beter in je vel komt te zitten en je lichaam geen blokkades meer ervaart. Het lichaam leert je zich weer op een natuurlijke manier te ontspannen, zodat symptomen van onverwerkte gebeurtenissen verholpen kunnen worden.

Welke klachten kunnen verholpen worden met Cranio Sacraal?

Vanaf het hoofd tot en met het heiligbeen (sacrum) zitten de hersenen en het ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht: het hersen- en ruggenmergvocht. Dit vocht wordt continu door het menselijk lichaam vervoerd. Wanneer er in dit systeem blokkades ontstaan, uit zich dit in allerlei symptomen waarvoor Cranio Sacrale therapie een oplossing kan zijn:

 • depressie
 • hoofdpijn en migraine
 • maag- en darmproblemen
 • nek- en schouderpijn
 • whiplash
 • gebrek aan energie, vermoeidheid
 • slaapproblemen
 • stress
 • hyperactiviteit
 • emotionele spanning
 • leermoeilijkheden en concentratiestoornissen
 • post-traumatische klachten
 • angsten

De Cranio Sacraal zelfbehandeling van Daniel Agustoni

Tegenwoordig kan je op talloze manieren overprikkeld raken. Onze moderne wereld heeft immers een overdosis aan stressoren, denk maar aan de continue aanwezigheid van mobiele devices en Daniel Agustoni wijt dit aan blokkades in het cranio sacraal systeem. Hij pleit dan ook voor meer ontspanning van lichaam en geest.

In zijn boek Cranio Sacraal zelfbehandeling toont hij diverse behandelingen die je zonder enige voorbereiding zelf thuis kunt uitvoeren. Je kunt 1 of meerdere oefeningen doen die in tijd variëren van 3 tot 30 minuten. De Cranio Sacraal zelfbehandeling bevordert de genezing van binnenuit, ondersteunt de zelfregulering en brengt je lichaam in harmonie. Het is een ideale methode om je op een natuurlijke manier te laten ontspannen en een weldaad voor lichaam en geest. Het boek is te koop via bol.com en raad ik zeker aan!

Meer weten over Cranio Sacraal Therapie?

Cranio Sacraal therapie is een uitstekende vorm van ondersteuning die helpt bij het achterhalen van de oorzaak van psychische en fysieke klachten. Daarnaast biedt het zowel lichaam als geest de ontspanning waar mensen vaak nood aan hebben in deze dynamische maatschappij.

Het beste is om de behandeling zelf eens te ervaren bij een cranio sacraal therapeut, of door het zelf te doen via Cranio Sacrale zelfbehandeling. Hopelijk heb ik je met dit artikel genoeg informatie gegeven rond deze niet al te gekende behandeling. Heb je echter nog een vraag of ben je op zoek naar een cranio sacraal therapeut? Neem dan gerust contact met me op, ik help je graag verder!

Comment Section

0 reacties op “Cranio Sacraal Therapie wat is dat?

Plaats een reactie


*