Page content

De MIR-methode: neem je helende kracht zelf in handen

De MIR-methode: neem je helende kracht zelf in handen

De oorsprong van de MIR-methode? Die dateert uit 2009 toen de therapeute Mireille Mettes deze methode ontdekte. Eén probleem door het succes van deze techniek konden patiënten zichzelf helen, waardoor ze haar praktijk kon sluiten. Doch niet getreurd, ondertussen verovert de MIR-methode de wereld en vertellen we je er graag meer over. Mireille heb je daarbij helemaal niet nodig!

De helende werking van de MIR-methode?

Wat houdt dat nu juist in die MIR-methode? Wel, laat ons eerst beginnen met de afkorting te verklaren. MIR staat voor Mentale en Intuïtieve Reset. Het is een zelfhelingsmethode. Zit je met lichamelijke of emotionele klachten dan kun je het heft in eigen handen nemen. Met deze techniek ga je immers zelfhelend aan het werk en activeer je zowel je lichaam als je geest. Het mooie? Het kost je amper 4 minuten per dag, dus iedereen kan het. De enige hulpmiddelen die je nodig hebt zijn je handen en een flinke portie doorzettingsvermogen. Reken erop dat je zo’n 4 weken zoet bent met deze techniek, dus neem er je tijd voor. Het grote voordeel is dat je al snel de resultaten ervaart.

Diepere betekenis

Jezelf resetten is één ding, maar MIR betekent in het Russisch ook ‘vrede’. Logisch dus dat deze techniek bijdraagt aan een betere wereld, waar harmonie heerst. Klinkt dat allemaal een beetje zweverig? Probeer het maar eens en ervaar de positieve aspecten, je zult snel anders piepen. Een manier om te werken aan je innerlijke welzijn is helemaal niet zweverig, integendeel, je plukt er de vruchten van.

Hoe ga je aan de slag met MIR?

Wat je nodig hebt voor MiR? Je handen! En 9 korte zinnen die je uitspreekt. Moeilijker is het niet! Door langzame rondjes te draaien over je handen, kom je in contact met jezelf en wordt je onderbewustzijn gesust, zet je reuzenstappen vooruit. Terwijl je je handen aait, spreek je 9 zinnen uit en de magie doet zijn werk. Om het nog even helder te stellen zetten we de 9 zinnen van de MIR-methode netjes op een rijtje:

  1. Zuurgraad optimaliseren
  2. Detox alle toxische belasting
  3. Vader loskoppelen / Moeder loskoppelen
  4. Meridianen zuiveren
  5. Alle tekorten aanvullen
  6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen
  7. Basisbehoeften aanvullen
  8. Chakra’s en aura optimaliseren
  9. Missie verduidelijken

Zolang  je gezondheidsklachten hebt, blijf je de stappen herhalen. Kun je hulp gebruiken? Geef ons een seintje en we gaan er samen mee aan de slag.

O ja, de 9 zinnen dien je 3 keer te herhalen wil je succes boeken, we geven het maar even mee. Doe dit 2 keer per dag, gedurende minimaal 4 weken.

Mir-Methode: De 9 stappen in detail

Ok, de basis hebben we je meegegeven, maar wil je ook de 9 stappen in detail kennen? Wel, we zetten het even op een rijtje:

Stap 1. Zuurgraad optimaliseren

De basis is het optimaliseren van je zuurgraad (PH-waarde) in je lichaam. Als die optimaal is verlopen veel chemische processen als gesmeerd. Als dit niet het geval is, lopen chemische processen in het honderd.

Stap 2. Detox alle toxische belastingen

Wanneer je je lichaam opdracht geeft om alle toxische stoffen af te voeren, maak je je lichaam helemaal schoon van allerlei ballast (zware metalen, pesticiden, medicijnresten, straling, vaccinaties etc.).

Stap 3. Vader loskoppelen. Moeder loskoppelen

Dit klinkt misschien wat zweverig, maar het is wel nodig. Hiermee laat je alle overbodige ballast los. Verwachtingen, schuldgevoelens, manipulatie, spijt … Dit feit laat je toe helemaal jezelf te zijn.

Stap 4. Meridianen zuiveren

Wanneer je al je meridianen (energiebanen) opdracht geeft om zich schoon te maken van blokkades en emoties, kunnen ze weer vrijuit stromen.

Stap 5. Alle tekorten aanvullen

Af en toe heeft je lichaam een energieboost nodig en moet je tekorten aanvullen. Vul op deze manier vitaminen en essentiële stoffen aan.

Stap 6. Hormoonstelsel in evenwicht brengen

Je hormoonhuishouding herstellen is belangrijk. Dit kan vermoeidheid met zich meebrengen, maar het is een fase waar je door moet.

Stap 7. Basisbehoeften aanvullen

Eens je basisbehoeften vervult zijn, heb je de kans om innerlijke rust te vinden.

Stap 8. Chakra’s en aura optimaliseren

Je chakra’s en aura zijn heel belangrijk als het gaat om energie-uitwisseling tussen jou en anderen. Negatieve energie wordt op deze manier afgevoerd.

Stap 9. Missie verduidelijken

Nu ga je richting aan je leven geven en je levenspad bepalen.

Ervaringen MIR-methode

Er zijn al duizenden mensen die baat hebben gehad bij de MIR-methode. De reacties variëren van ‘ik voel me lekkerder in mijn vel’, ‘mijn zuurgraad bevindt zich weer op een normaal niveau’ tot ‘ik ben minder depressief’, ‘ik ben gestopt met roken’ en ‘ik voel veel meer zelfliefde’. De MIR-methode wordt gebruikt bij heel wat verschillende klachten: bij een burn-out, darmklachten, migraine, hooggevoeligheid en depressie. Bij elk van deze aspecten kan de MIR-methode beterschap brengen.

Andere oefeningen die jij zelf thuis kunt doen:

Meer weten?

Je kunt op elk moment zelf starten met deze methode. Wil je meer begeleiding of heb je niet genoeg aan deze methode, neem dan contact op. Ik zorg voor de gepaste begeleiding op maat die perfect bij je past. Daarbij maak ik gebruik van meerdere lichaamsgerichte therapieën.

Comment Section

0 reacties op “De MIR-methode: neem je helende kracht zelf in handen

Plaats een reactie


*