Stoer, en toch een softie!

Ambitie, risico nemen, geen vaste baan, boksen, wildwaterkanoën: kortom, mijn eigen keuzes maken. Van jongs af aan wilde ik alles zelf doen, zelf ontdekken hoe het leven in elkaar zat. Ik hield van het nemen van risico’s en stelde ontelbare vragen. Ik was nieuws- en leergierig. De stoere ik houdt van actie en beweging. Maar er zit ook een heel andere Lizet in mij.

Maar wat betekent stoer?
Een paar synoniemen voor stoer; doortastend, ferm, fier, krachtig, heldhaftig. Heel lang heb ik mezelf geïdentificeerd met dit imago en voelde ik me ook zo. Bijvoorbeeld als ik nieuwe klanten binnenhaalde voor mijn bedrijf, als ik alleen op het vliegtuig stapte naar het buitenland of als ik op het 25-jarig jubileum van mijn voormalige werkgever een praatje hield. Stoer zijn was fijn!

Mijn emoties liet ik eigenlijk niet zien, die waren van mij. Gevoelig zijn paste immers niet bij mijn imago. Ik liet collega’s, vrienden en familie mijn andere ik niet veel zien, omdat ik me daar geen raad mee wist. Dus ging ik door zoals het een stoere dame betaamt.

Soft.

Toch ben ik ook altijd een softie geweest, gevoelig tot op het bot. De tranen rollen over mijn wangen bij emotionele liedjes, als een polsstokhoogspringer het bij de derde poging haalt, of als ik denk aan mijn overleden oma. Emoties en gevoeligheid zaten altijd in me en ik wilde deze kant heel graag ontdekken.

Maar dan niet op de zweverige manier waarbij in witte jurken buiten de zonnegroet gedaan moest worden. Nee, ik wilde het doen op mijn manier. Dus werd het voor mij boksen, weerbaarheidstrainingen, lichaamsgerichte coaching en aandachtsmeditatie. Toegegeven: soms nog wat zweverig, maar ik deed het tenminste wel op mijn soft-stoere manier. Uiteindelijk heb ik de stoere en de kwetsbare kanten van mezelf beter in balans weten te brengen.

Dat betekent dat ik:
–  dichter bij mijn gevoel ben gekomen
–  betere keuzes kan maken voor mezelf en mijn bedrijf
–  duidelijkere grenzen stel
–  mezelf completer voel

Vind jij jezelf stoer, soft of beide? En welke kant laat jij het meest zien aan anderen?

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Heleen Kramp
Door

Heleen Kramp

op 01 May 2017

Hallo Lizet, ook ik vind mezelf stoer en soft en verder ben ik ook nog lui en dat ben jij niet, want je sport wat af.

Reactie plaatsen

Dé 10 stappen naar meer zelfvertrouwen!

Download de complete gids met korte oefeningen waarmee je: 

  • lichaam en geest verbindt
  • meer balans in je leven creëert
  • rust in je hoofd krijgt
  • vandaag resultaten behaalt
50%
Je bent er bijna!
Waar mag ik het eboek heensturen?
Download Gratis