Tien redenen om niet in actie te komen
29 juli 2015 

Tien redenen om niet in actie te komen

Vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week is het actie. Continu vooruit. Je bent niet te stuiten. Is er ergens een stopknop? Welnee, we stomen gewoon door!

Roep jij jezelf wel eens een halt toe? Pak jij je rustmomenten en doe je even helemaal niets? Soms is het namelijk goed om tijdelijk niet aan je doelen werken, aan afvallen te denken, of aan geld, of dat sollicitatiegesprek van morgen. Al die plannen en zorgen in je hoofd hebben ook vakantie nodig, net als jij. Er zijn tijden van actie, maar er zijn ook zeker tijden van helemaal niks doen.

Ik ben blij als ik zie dat de vrouwen die mijn lessen Fit van Binnen en Buiten volgen ook vakantie nemen. Dat ze evenSportles rust inbouwen en niet als een bezetene door blijven gaan. (Hoewel ze die rust natuurlijk niet allemaal tegelijk moeten pakken, anders heb ik niemand om les aan te geven…!). Vaak wordt er gezegd dat excuses niet goed zijn, maar ik vind het heerlijk dat ik soms een excuus mag verzinnen. Gewoon om niet continue door te hoeven stomen.

De top tien aan ‘excuses’ om niet in actie te hoeven komen @ikbenlizet:
(Je mag vrij invullen wat voor jou in actie komen betekent: naar de sportschool gaan, een nieuwe baan zoeken, vrienden/familie bezoeken, in balans komen, ga zo maar door. Het gaat erom wat het beste bij jou past.)

 1. Ik voel me vandaag niet zo lekkerZit hier best
 2. Ik heb vorige maand al genoeg gedaan
 3. Ik heb een hekel aan ‘actie’, bah!
 4. Ik ben moe
 5. Ik heb gewoon geen zin…!
 6. Het is te stressvol
 7. Het kost teveel tijd
 8. Actie in je eentje is niks aan
 9. Ik zit hier best
 10. Het is vandaag veel te lekker weer

Soms is het lekker om niets te doen. Het stelt je in staat om te genieten van het nu. Je bent dan voor even niet met de toekomst of het verleden bezig, maar probeert in het moment te leven. Dat is echt fijn.

Wil je wel in actie komen, of is het tijd om de draad weer op te pakken? Dan is het belangrijk om jezelf gemotiveerd te houden. Ik ben momenteel bezig met Get Motivated, een verzameling van mijn belangrijkste inzichten in het gemotiveerd raken en blijven. Ook kun je na de vakantie meedoen aan de workshop Your Power – jouw weerbaarheid vergroten! Het gaat echter om jouw mindset en jouw prioriteiten.

Wat is jouw beste ‘excuus’ om even niets te hoeven doen?

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
nel van k
Door

nel van k

op 18 Aug 2015

Mijn excuus om even niets te hoeven doen is "ik ben moe". Dat is voor mij een reden om te mogen relaxen. Dat wil niet zeggen, dat je daar van op knapt, want later heb je er dan toch weer spijt van

Lizet
Door

Lizet

op 19 Aug 2015

Ha Nel! Dank je wel voor het delen van jouw favoriete excuus. Vaak helpt het mij te denken op langere termijn. Dan stel ik mezelf de vraag: 'wat levert het mij op over een paar uur'. Als ik bijvoorbeeld geen zin heb om te koken en liever naar een pizza grijp. Dan denk ik; dat is lekker makkelijk en lekker snel. Maar dan stel ik mezelf de vraag: 'wat levert het mij op op langere termijn'. Antwoord: Last van mijn maag. Op deze manier kies ik er dan toch (soms) voor om gewoon gezond eten te halen en te koken. By(e) Lizet

Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

 • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
 • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
 • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht