Er zit potentie in jou!

Vorig jaar stapte ik uit mijn toenmalige bedrijf De Participatieformule. De reden hiervoor is ooit treffend verwoord door onderneemster Annemarie van Gaal:
Om te excelleren moet je soms afscheid nemen van de bestaande omgeving @ikbenlizet

Ik wist wat voor moois ik achterliet, maar ik wist niet wat ervoor in de plaats zou komen. Het was een tijd gevuld met onzekerheid, spanning, enthousiasme, teleurstelling en ook veel lachen. Kortom: een bijzonder jaar!

Aan de hand van een aantal citaten wil ik je meenemen naar dit afgelopen jaar. Citaten spreken mij zeer aan, omdat ze in één zin meer kunnen zeggen dan een heel verhaal. Ik zou het daarom tof vinden om ook jou hiermee te inspireren. En ik hoor graag welke citaten jij belangrijk vindt!

Waar kijk ik naar uit vandaagElke dag wil ik beginnen met een blije gedachte. Daarbij maakt het niet uit of het regent, er teveel of te weinig afspraken staan, of er problemen opgelost moeten worden. Soms voel ik me chagrijnig, ben ik te druk, heb ik stress en wil ik het liefst in bed blijven liggen. Elke ochtend zie ik naast mijn bed de vraag staan: waar kijk ik naar uit vandaag? Vanochtend dacht ik: ‘ik heb echt zin in vanavond, dan mag ik de dames uit Schiedam en Vlaardingen weer laten sporten!’ Maar soms is het heel simpel. Dan wil ik gewoon van de zon genieten, de blauwe lucht zien, of met de hond spelen. Zo begin ik mijn dag krachtig! Deze gewoonte heeft me door veel mindere dagen heen gesleept.

bewegen helpt tegen werkstressBewegen helpt tegen werkstress: door te sporten wordt een gedeelte van de hersenen actief dat negatieve emoties remt,” aldus Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie. Het hele jaar stond voor mij in het teken van bewegen: elke dag buiten lopen, twee keer per week sporten, de workshops Your Power verzorgen en sportles geven in Fit van Binnen en Buiten. Dit jaar heb ik ontzettend veel aan mijn conditie gewerkt. En het is zo tof om jezelf steeds fitter te voelen worden!

Wist je trouwens dat een gezonde levensstijl minimaal 10.000 stappen per dag vereist? Houd eens bij via je telefoon hoeveel stappen jij loopt!

Geniet nuDoor je werk, je kinderen, ouders, vrienden en activiteiten als social media, bellen en whatsappen leef je continue in een rush. Er is nauwelijks rust. Bedenk dan: “geniet nu. Morgen is verborgen.” Zelf heb ik de neiging om vooruit te denken. Ik wil nog zoveel doen en heb zoveel toekomstplannen. Deze denkwijze maakt dat ik soms vergeet te genieten van het NU.

Vorig jaar was ik hard aan het nadenken over hoe mijn bedrijf eruit zou komen te zien. Wat ging ik precies doen? Wat was de toegevoegde waarde? Hoe kon ik mensen verder helpen? Door hier constant mee bezig te zijn verloor ik het NU compleet uit het oog. In de zomermaanden ben ik rustiger geworden. Ik vertrouw op de toekomst en er liggen mooie dingen in het verschiet. Maar ik geniet vooral van wat er zich NU afspeelt.

Op weg naarHet volgende citaat vind ik gewoon mooi, omdat ik van de bergen ben gaan houden. En een ontdekkingstocht in de bergen is niet altijd gemakkelijk, net als het ontdekken van je eigen levenspad:
Ik beklom heuvels die voelde als bergen en de top leek me eindeloos hoog. Maar iets in mij wist wat ik boven zou vinden. Dus hield ik de top in het oog. Want ik was al op weg naar…?

Dit laatste citaat is toch wel mijn persoonlijke uitsmijter, omdat het voor mij zo voelde: Jij hebt veel potentie. Vind je weg dit te laten zien.

vind je wegIk wist dat er meer potentie in mij zat, maar het kwam er niet uit. Mijn ideale manier om de impasse te doorbreken bestond uit beweging en sport. Het ging met vallen en opstaan. En het is belangrijk om (professionele) sparringspartners te zoeken en persoonlijk ontwikkelingstrajecten te volgen. Ik wist mijn grenzen grondig te verkennen en uiteindelijk te verleggen!

Weet je dat er ook meer potentie in jou zit, maar komt deze er nog niet uit?
Klik hier voor de training Your Power – jouw fysieke en mentale kracht.

Heb jij een FAVORIETE uitspraak, gedachte, of een vraag die jou de afgelopen week heeft getriggerd verder heeft geholpen? Leuk om van je te horen.

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Vanessa
Door

Vanessa

op 19 Jul 2015

The challenges of life are not there to break you, but to create you. Een spreuk die mij jaren geleden inspireerde toen ik in de storm van mijn leven zat. Ik vind hem prachtig!

Willem Woning
Door

Willem Woning

op 21 Jul 2015

Een pad creëer je, door er zelf over te lopen............

Frank Peters
Door

Frank Peters

op 22 Jul 2015

Lizet, met genoegen heb ik je positieve blog gelezen. Prachtig, volgens mij zien veel mensen bewegen als oplossing voor morgen. Kortom, mooi omschreven en ik kan op jouw vraag alleen antwoorden: '...endorfine...'. Het medicijn voor mentaal en fysiek welzijn. Ga zo verder!

Lizet
Door

Lizet

op 24 Jul 2015

Vanessa, Willem en Frank. Dank je wel voor jullie mooie spreuken. Tof; en ik wens jullie veel beweging toe en geniet van je eigen pad! Ik ben zo vrij geweest om jullie spreuken te gebruiken op mijn Facebookpagina (www.facebook.com/bylizet).

Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht