Mijn (twee)strijd

By Lizet bestaat in 2018 alweer drie jaar. Wat een feest en wat een geweldige tijd is het tot dusver geweest. Ik heb heel veel mooie mensen mogen ontmoeten en ben heel veel geweldige ervaringen rijker. Zo heb ik de afgelopen jaren meer dan 250 vrouwen getraind, mocht ik bij de overheid een boksworkshop over bewustwording verzorgen en heb ik in maar liefst drie verschillende tijdschriften (Vriendin, Libelle en de Telegraaf) gestaan. Echt enorm bijzonder!

Daarnaast kreeg By Lizet ook nog eens een eigen pand, waar nu alle trainingen, coachingen en workshops onder één gezellig dak worden gegeven. Maar wat me nog het meest is bijgebleven is de impact van een eerlijk, persoonlijk verhaal. Elke keer als ik iets vanuit mijn hart deelde reageerden jullie zo massaal en liefdevol, het liet echt zien dat mensen met woorden geraakt worden en geïnspireerd kunnen worden om ook het heft in eigen hand te nemen! Daarom wil ik het deze keer met jullie hebben over:

Mijn zoektocht van de afgelopen jaren

Hoe kom ik van mijn rugpijn af? Wat kan ik doen aan tegensputterende darmen? Hoe kan ik trauma’s verwerken en nog meer vanuit mijn hart leven? Dit waren vragen waar ik antwoorden op zocht. En die zoektocht deed me soms erg eenzaam voelen. Ik bewandelde namelijk niet de meest gangbare paden. Mijn reis leidde me langs acupunctuur, haptonomie, aanraking, meditatie, energie, sauna, body & mind: niet echt wat je noemt conventionele en wijd geaccepteerde oplossingen.

En zo ontstonden er ook heftige discussies. Met mijn lief, die in het ziekenhuis werkt en van de harde cijfers is, en met anderen die mijn aanpak te zweverig en wazig vonden. Gaandeweg begon er bij mezelf het gevoel te ontstaan dat ik moest kiezen: alternatief of regulier. De vruchten plukken van beide, dat leek onmogelijk.

Het beste van twee werelden

Kon ik niet een beetje van beide zijn: een beetje wetenschappelijk en stoer en een beetje zweverig en zoekend? Het antwoord, zo weet ik nu, is ‘ja’!

Nu geef ik de ene dag met heel veel plezier allerlei sportieve trainingen, waarbij ik al roepend en klappend deelneemsters motiveer om door te gaan. De volgende dag verzorg ik een intieme coachsessie en hebben we het over het innerlijke kind. Kan dat samengaan? Ja, blijkbaar wel. De sportlessen houden we heerlijk down to earth. We maken grappen en lachen wat af in de groep. Tijdens een coaching is de sfeer heel anders. Het is dan spiritueler en er ontstaat een hechte verbinding tussen hart en ziel.

Toch kan ik met volle overtuiging zeggen dat zowel het sportieve als het spirituele element van By Lizet helemaal uit mezelf komen. En dat voelt goed!

Vol gas met een nieuwe naam!

De afgelopen drie jaar werden alle coachingen en sporttrainingen aangeboden onder de naam By Lizet. Dit was af en toe een beetje verwarrend, want wanneer gebruik je nu precies welk element in een les? Omdat ik besloten heb om op beide terreinen vol gas te geven, ga ik de coaching en de sportlessen in het vervolg aanbieden onder twee verschillende namen. Zo weet jij waar je aan toe bent en kan ik deze twee kanten van mezelf helemaal laten opbloeien!

By Lizet wordt de naam voor coaching, bokscoaching en workshops. De bootcamps, sportlessen en personal training zullen gegeven worden onder een nieuwe naam: MoveMakers – By Lizet.

In de afgelopen weken heb ik hard gewerkt aan een nieuwe website voor MoveMakers – By Lizet. De service en prijzen blijven hetzelfde, precies zoals je gewend was van By Lizet. Het is de bedoeling dat MoveMakers een hecht team van verschillende trainers wordt.  Binnen MoveMakers kun jij je op sportief gebied ontwikkelen, en vooral  elkaar helpen om je doelen te behalen!

Het enige belangrijke label: ‘ik’ en ‘jij’

Zo zie je maar: je hoeft niet altijd te kiezen in het leven. Als het gaat om eigenschappen die in jou besloten liggen, vind je vanzelf een manier om ze los te laten. Eerlijk gezegd moest ik een beetje lachen om de titel van mijn blog, want uiteindelijk is er helemaal geen sprake van strijd. Zweverig, stoer, zakelijk, onzeker: het zijn maar woorden, labels die we elkaar en onszelf opplakken. Laat ik me daar in 2018 vooral niet meer druk over maken! Ik ben ik. Jij bent jij. Dat is het enige dat telt.

Welk ‘label’ geef jij jezelf?

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht