Schoppen en slaan in Schiedam: Lizet gaat weer op kickboksen!
22 januari 2016 

Schoppen en slaan in Schiedam: Lizet gaat weer op kickboksen!

Kickboksen. De laatste les die ik zelf nam dateert van september 2015. Veel te lang geleden dus. Maar recentelijk was het eindelijk zover: ik ging weer aan een kickboksles in Schiedam meedoen! De voorpret was enorm. Als vanouds zou ik zelf les krijgen van een personal trainer en bewust aan mijn eigen conditie en fysieke kracht kunnen werken. En daarmee natuurlijk grenzen verleggen!

Het afgelopen half jaar heb ik mij vrijwel volledig toegelegd op het geven van personal training en coaching, waaronder bootcamps en de Your Power workshop. Een geweldig half jaar was het, maar ik voelde dat het tijd was om mezelf weer eens uit te dagen. Om fysiek en mentaal verder te groeien. Het blijven verleggen van mijn eigen grenzen maakt mij immers een steeds betere coach en trainer.kickboksen vrouw

Vlak voor de eerste les schoten er tal van gedachten door mijn hoofd: ‘oh-oh, dit gaat zwaar worden!’ ‘Mijn conditie is helemaal niet zo goed meer..!’ Ik had er enorm veel zin in en tegelijkertijd zag ik er ook een klein beetje tegenop. Het mogelijke vooruitzicht om geconfronteerd te worden met een slechte conditie of afgenomen kracht is geen pretje. Wat één sportles al niet los kon maken bij een mens. En dan was ie nog niet eens begonnen!

Beperkende gedachten

In mijn workshop Your Power komt ook vaak naar voren dat de vrouwen die zich hebben opgegeven van zichzelf denken onvoldoende kracht te bezitten, fysiek of mentaal. Maar zodra ze daadwerkelijk aan de slag gaan met de inspannende oefeningen en mentale uitdagingen merken ze dat ze toch tot heel veel in staat zijn. Veel deelneemsters zeggen dan ook na afloop dingen als: ‘mijn conditie is toch niet zo ver weggezakt als ik dacht,’ ‘mentaal en fysiek ben ik sterker dan ik dacht’ en ‘eigenlijk ben ik best krachtig!’ Het is natuurlijk fantastisch om daar op zo’n manier achter te komen. Deze realisatie geeft je vervolgens het zelfvertrouwen dat je nodig hebt; niet alleen voor een volgende les, maar ook voor de rest van je dagelijkse activiteiten.

Kickboksen; we gaan ervoor!

Boksen StotenEenmaal aan het kickboksen zat ik er helemaal in en waren alle twijfels verdwenen. Het was super! De les was één intensieve aaneenschakeling van schoppen, stoten, ontwijken, squaten, touwtje springen, balansoefeningen en focussen. Ik werkte mezelf ouderwets in het zweet. En wat bleek: mijn conditie was helemaal zo niet slecht als vooraf gedacht! Het was überhaupt gek om mezelf daardoor van mijn stuk te brengen, terwijl ik vele uren per week aan het sporten ben. Maar toch, ik had het wel laten gebeuren. Het is dan extra fijn om te merken dat mijn lichaam krachtig is en dat mijn mindset hier ook op mag aansluiten.

Het was echt heerlijk om een uur lang met mezelf bezig te zijn. Even niet nadenken over de dagelijkse beslommeringen, maar puur concentreren op de oefeningen. Geen to-do lijstjes afwerken van wat ik die dag nog wilde afhebben, geen planningen maken voor de rest van de week, maar gewoon genieten van het hier en nu. Dat is een geweldig gevoel! In mijn eigen lessen vind ik het ook heerlijk om bezig te zijn met mijn klanten zonder na te denken over kickboksenwat ik die dag nog ‘moet doen’. Ik ben dan totaal gericht op de persoon en haar training, zodat zij mentaal en fysiek sterker wordt. Nu mocht ik dat gevoel weer even van de andere kant ervaren.

Mijn volgende kickboksles ga ik zeker weten in met het mantra: ‘ik ben sterk!’ Eens zien hoe ik dan de les verlaat…!

Hoe kom jij erachter dat je krachtig bent?

Door in gesprek te gaan met vrienden of samen met je gezin te zijn? Neem je liever tijd voor jezelf? Of ga je hiervoor een personal trainer of ander soort coach aan de slag? Leuk om van je te horen!

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Els van der Wateren
Door

Els van der Wateren

op 26 Feb 2016

Trots op je sterk mens....xx gelukkig blijf jij ook soms onzeker over dingen.....dat maakt je wie je bent. Topwijf!

Lizet
Door

Lizet

op 26 Feb 2016

Jij bent ook een topper Els!

Anke Fokkens
Door

Anke Fokkens

op 27 Feb 2016

Goed om dat af en toe ook zelf weer even te voelen. Alleen daarom al volg ik zelf ook regelmatig trainingen. Natuurlijk om zelf te leren en te groeien maar ook om weer even te voelen hoe het is om cursist te zijn :-) Veel plezier met je volgende lessen!

Lizet
Door

Lizet

op 02 Mar 2016

Dank je wel! Komt helemaal goed... En wie weet tot op een cursus :-)

Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht