Soms doet het leven teveel pijn
27 maart 2017 

Soms doet het leven teveel pijn

Lekker in je vel zitten, blij zijn, positiviteit, balans, sporten, coaching en training: ik heb veel over deze onderwerpen geschreven. Deze keer wil ik eens een stukje delen over de donkere kant van het leven. Iets minder rooskleurig, maar niettemin wezenlijke onderdelen van het leven: pijn, verdriet, angst en dood.

Iedereen, jij ook, komt vroeg of laat in het leven vanzelf in aanraking met pijn, verdriet en angst. Misschien heb je periodes in je leven waar je liever niet aan terugdenkt, omdat ze zo heftig en eenzaam waren dat je haast geen uitweg zag.

Misschien (en hopelijk) liggen die tijden nu inmiddels achter je. Het kan echter ook zijn dat je er nog steeds af en toe veel last van hebt en terugvalt in een schijnbaar uitzichtloze situatie.

Vanuit mijn christelijke achtergrond heb ik meegekregen dat ieder mens met beproevingen te maken krijgt die hij of zij dragen kan. Van de week had ik een gesprek met een vriendin die vanuit een meer spirituele redenering tot dezelfde conclusie kwam.

Levenswijsheid

Je krijgt nooit meer op je bord dan je aankunt: dat klinkt als een prachtige levenswijsheid. Is dat niet makkelijk praten; het hangt toch ook af van je instelling en karakter af. Ik heb ook moeilijke tijden gekend, desondanks was ik in staat om hoop te houden. De zin om iets moois te maken van het leven is altijd gebleven!
Maar wat als ik deze positieve instelling niet had gehad? Wat als ik in plaats daarvan in een diepe depressie was weggezakt? Misschien was het verdriet zo groot geweest en de pijn zo heftig dat ik had gezegd: “ik wil dit niet meer. Ik stop ermee.” Was die levenswijsheid dan nog iets waard geweest?

Ik zie dat sommige mensen in het leven teveel narigheid voor hun kiezen krijgen en ervoor kiezen om de handdoek in de ring te gooien. Er is dan niet iets moois als ‘we krijgen wat we kunnen dragen’ en dat hoeft ook niet. Soms is het leven gewoon tè klote en tè zwaar. Punt. Het is niet altijd ‘eind goed al goed’ in deze wereld. En dat is iets dat ik moet leren accepteren.

Hoe kijk jij hier tegenaan?

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Linda Commandeur
Door

Linda Commandeur

op 28 Mar 2017

Ik denk niet dat je krijgt wat je aan kunt. Wel denk ik dat je meer aan kunt dan je denkt. En achteraf voelt dat alsof je kreeg wat je aan kon. En dat is dan ook zo 😉

Lizet
Door

Lizet

op 29 Mar 2017

Dank je wel Linda; mooie 'tegenstelling'. Ik denk niet dat je krijgt wat je aankunt en achteraf voelt het alsof je kreeg wat je aan kon.

Susan
Door

Susan

op 24 Jun 2017

Het verdrietige is, als je te erg down bent, je niet makkelijk uitreikt naar hulp..daar zou wat mee moeten

Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht