Top 5 boeken over emoties en het brein
18 oktober 2019 

Top 5 boeken over emoties en het brein

De boeken over emoties en jouw brein. Hoe meer jij ontdekt over jouw emoties, hoe beter jij jezelf kun leiden en anderen kunt leiden. Deze boeken gaan over het ontstaan van emoties, tot praktische tips hoe je je emoties kan inzetten om verandering te geven aan je leven… Wil jij dus jouw emotionele intelligentie ontwikkelen; bestel een van onderstaande boeken. In het lijstje vind je boeken die over emoties en het brein gaan en die jou verder helpen in je privé leven en op het werk bij het ontdekken en uiten van jouw emoties.

  1. “Beat depression and anxiety by changing your brain: with simple practices that will improve your life.” – Debbie Hampton

In dit boek geeft Debbie Hampton de sleutel tot het overwinnen van depressie en angst. Ze beweert dat een op angst gebaseerd bestaan in je hoofd zit. Dus je leven veranderen begint bij het veranderen van je hersenen!

  1. “Omarm je emoties: vrij van angst voor je gevoelens.” – Ronald J. Fredrick

Dit boek helpt je om je angsten te verminderen en met de kracht van je gevoelens je leven in te richten zoals je het zelf echt wilt. Deze emotionele mindfulness biedt een nieuwe aanpak: het zijn niet je gedachten die je leven sturen, maar je gevoelens.

  1. “De zin en onzin van emoties.” – Agneta Fischer

Emoties worden vaak gezien als irrationele, onbewuste krachten waar we weinig inzicht en controle over hebben. In dit boek beargumenteert schrijfster Agneta Fischer dat emoties veel rationeler zijn dan we vaak denken. Emoties zijn zinvol en geven ons inzicht in wat onze doelen en motieven zijn.

  1. “How emotions are made: the secret life of the brain.” – Lisa Barrett

In dit boek daagt Barrett de klassieke visie op emoties uit, die onder andere stelt dat ze universeel herkenbaar zijn. In plaats daarvan geeft Barrett het bewijs dat emoties door verschillende hersengebieden naast elkaar worden gecreëerd, en gevormd worden door factoren als iemands eerdere ervaringen.

  1. “Het emotionele DNA” – Pierre Capel
    Pierre Capel legt in dit boek op heldere wijze uit hoe gevoelens je gezondheid aansturen en hoe je dit kan beïnvloeden, zodat je zelf je levenskwaliteit kan verbeteren.
Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht