Korte en Krachtige meditaties: 15 meditaties + 6 oefeningen
09 april 2022 

Korte en Krachtige meditaties: 15 meditaties + 6 oefeningen

Mediteren is simpeler dan je denkt: je hebt maar 2 dingen nodig:

1. Tijd: en dat is er in overvloed
2. Keuzes: dat is jouw verantwoordelijkheid

Staar je niet blind om alle vormen van meditatie; slaapmeditatie, vipassan meditatie, geleide meditaties, loopmeditatie of wat dan ook.  Mediteren is pauze nemen.

Dus ga niet uren op youtube, spotify en google rondstruinen op zoek naar de beste meditatie? Ga gewoon beginnen. In dit artikel vind je 15 meditaties van slechts 2 minuten.

Je kunt gewoon nu starten, zonder het aanschaffen van een app of fancy abonnementen. Klik dus niet weg voordat je 1 meditatie hebt gedaan. Het leven is van jou.

Hebben korte meditaties wel effect?

Als je 6 weken lang iedere dag twee minuten mediteert ga je resultaat behalen. Toch krijg ik regelmatig dit te horen:  “mediteren werkt niet”

 Mijn vraag is dat:
 “hoelang heb je het mediteren vol gehouden.”

Het antwoord wat ik krijg:
 “een paar weken”.

 Mijn vraag
 “Eerlijk? Heb je echt minimaal zes weken elke dag 2 minuten gemediteerd?”

Het antwoord:
 ‘nou niet, elke dag’.

Dan nog een vraag voor je: is het fair om te balen deze resultaten, terwijl je niet gefocust was om resultaat te behalen? Iedereen kan af en toe wel een keer mediteren, en hopen dat er rust in het hoofd ontstaat. Maar er is geen resultaat, zonder oefening!

Maak een gewoonte van mediteren.

15 korte meditaties

1. Momentje rust in twee minuten


2. 2 minuten stress loslaten


 3. Terug naar jezelf


 4. 2 minuten gronden


 5. Korte lente meditatie


 6. Meditatie voor kinderen


7. 2 minuten ochtend meditatie

 

8. Zelfcompassie


9. Innerlijke vrede in 2 minuten


 10. Meditatie om te focussen


 11. Korte Slaap meditatie


12. Dankbaarheid in 2 minuten


13. Adem meditatie


14. Meer vertrouwen in 2 minuten

15. Minder angst


 Ga voor 1 meditatie. Alle meditaties werken, zolang je het volhoudt. Het grote verschil in  succes en resultaten behalen is dat je moet volhouden. Focus en volharding zijn de sleutelwoorden.

Kortom: kies 1 meditatie, doe deze minimaal 1 week… en kies dan weer 1 meditatie voor minimaal 1 week.  Als je niets probeert, kun je ook niet falen.

6 kleine meditatie oefeningen

Eerder in het artikel gaf ik al aan dat er maar twee dingen nodig zijn:
 1. Tijd
 2. Keuzes

Dit zijn simpele oefeningen die je op elk moment van de dag kunt doen. In slechts 120 seconden meer rust in je hoofdOefeningen voor op de fiets, in de auto, op de toilet of tijdens een wandeling. Als het goed is heb je iedere dag 120 seconden om te besteden aan een meditatie oefeningen.

Wat is de manier om 2 minuten meditaties succesvol toe te passen?

1. Verdiep je in hoe je goede gewoontjes creëert
2. Zoek een buddy
3. Plan het in je agenda 

Ontdek hier de korte meditatie oefeningen

1. Ontspannen Lach

Ontspan de spieren in je gezicht. Haal diep adem.  Laat een zachte glimlach ontstaan. En denk aan de taak die je zo gaat uivoeren. Bedenk 1 positief element van je volgende taak. Tover je zachte glimlach naar voren.

2. Bodyscan

Een korte bodyscan van twee minuten. Stel voor dat jouw inademing vanuit je tenen omhoog stroomt naar je benen, romp , borst  en hoofd gaan. En stel dan voor dat jouw uitademing van hoofd, borst, romp, benen en tenen stroomt.

3. Vinger en duimtoppen

Laat jouw toppen van de wijsvinger en duim elkaar zachtjes raken. Wrijf rustig over de eigen toppen van je vinger. Beweeg ze heel licht over elkaar heen en houdt dit twee minuten vast.

4. Visualisatie

Visualiseer een rustig strand waarin je de golven tegen de branding hoort slaan. Het is een aangename temperatuur en je voelt de zwoele wind in je haren. Ruik de zee. Proef de zilte zee en adem rustig in en uit.

5. Lopende meditatie

Elke voetstap die je zet ben je bewust van de aarde onder je voeten. Elke keer voel je hakken, middenvoet en tenen de grond raken. Als je gedachten afdwalen ga je ontspannen met je aandacht naar je hakken toe.

6. Observeer

Observeer de kleuren om je heen, de vormen om je heen en laat je verrassen wat je ziet. Kies het mooiste wat je nu ziet en kijk met zachte ogen. 

Meditatie hoeft niet ingewikkeld te zijn. Het is zo simpel als aandacht geven aan je adem, een mooie droom visualiseren of bewust ademhalen. Dat waren ze dus. 

Veel meditatieplezier. Je hebt aan deze 15 meditaties genoeg. Het is nu een kwestie  van doen en volhouden. Klik gerust naar slim mediteren als je wilt mediteren als je buiten loopt.

 

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht