Page content

Wat is Body Drum Release?

Wat is Body Drum Release?

Body Drum Release of BDR is een lichaamsgerichte therapie met direct resultaat. Logisch dus dat deze werkwijze aan populariteit én bekendheid wint. Zeker als je weet dat je er zelf geen actie voor moet ondernemen, valt dit te begrijpen. Laat een ander maar trommelen, terwijl jij er de vruchten van plukt.

Kenmerkend bij deze werkwijze is dat een begeleider of coach op de beide kanten van je lichaam trommelt. De focus ligt op de schouders, maar ook op andere lichaamsdelen kan het perfect. De doelstelling? Alles is even loslaten en tot volledige ontspanning komen. Reken maar dat het werkt!

Waarom werkt het?

Loslaten allemaal goed en wel, maar waarom werkt dat trommelen? Wel, omdat beide hersenhelften bilateraal gestimuleerd worden en dat heeft nogal wat positieve effecten. Klinkt dit als Chinees? Concreet zorgt dat trommelen op het lichaam het voor de verbinding van de hersenhelften, waardoor er heel wat positieve eigenschappen bewerkstelligd worden. Denk maar aan het verkleinen van de kans op een burn-out, verbinding maken met jezelf, meer zelfvertrouwen, minder stress en het loslaten van remmingen. En ja, daar moet je zelf bijzonder weinig voor doen, heerlijk toch. De bilaterale stimulatie zorgt daarbij voor de verwerking, terwijl het trommelen de nodige prikkels geeft aan de zenuwen.

 De therapie is gebaseerd op heel wat andere therapieën zoals gedragstherapie, NLP, EMDR en massagetherapie. Een beetje het beste uit alle werelden dus. Het werkt zowel emotioneel, fysiek als mentaal en pakt het gehele mens zijn aan. De REM-slaap is er een stuk dieper door, zodat je krachtiger de dag doorkomt en beter omgaat met stress en spanningen. Je staat sterker in je schoenen!

Waar komt het vandaan?

Deze werkwijze mag dan wel aan populariteit winnen, nieuw is ze niet. Rond 2000 werd deze ontwikkeld door Peter Krijger, die diverse lichaamsgerichte therapieen gecombineerd heeft tot BDR.

Voor wie is Body Drum Release ideaal?

Iedereen die stress onder controle dient te krijgen heeft er baat bij. Het gaat immers om loslaten, bevrijden en vrijlaten. Stuk voor stuk zaken die je moet doen om van de stress af te geraken. Zeker als je weinig tijd hebt is deze therapie ideaal, je merkt immers al snel resultaat. Positieve gedachten en gevoelens stromen je lichaam binnen en overwinnen de negatieve gedachten. Het resultaat? Meer zelfvertrouwen, minder stress en meer zelfbewustzijn. Daar kan je niet tegen zijn, toch?

3 tips voor andere lichaamsgerichte therapieën:

Meer weten over Body Drum Release?

Wil je meer weten over Body Drum Release? Geef me een seintje en we bekijken of deze werkwijze wat voor jou is. Als lichaamsgericht coach help ik je graag!

Comment Section

0 reacties op “Wat is Body Drum Release?

Plaats een reactie


*