Page content

Energetisch lichaamswerk, de kracht van energie

Energetisch lichaamswerk, de kracht van energie

De meeste mensen leven tegenwoordig meer vanuit het hoofd dan vanuit het gevoel, en denken zo de controle en regie te houden over hun emoties. Hierdoor zijn ze juist totaal uit verbinding met hun lichaam. Dit veroorzaakt onrust en stress in het lichaam die op hun beurt weer energetische blokkades veroorzaken. Energetisch lichaamswerk kan in dit geval uitkomst bieden. In dit artikel ga ik dieper in op deze lichaamsgerichte therapie waarbij aanraking en energiestromen centraal staan.

Wat is Energetisch Lichaamswerk?

Energetisch lichaamswerk is een lichaamsgerichte therapie door middel van lichamelijke oefeningen en zelfreflectie. Door dieper ademen, te visualiseren of handen te leggen op plekken waar zich blokkades bevinden, ontstaat er verbinding en dieper contact met het lichaam. Blokkades worden opgeheven en kan levensenergie weer gaan stromen. Je gevoel, je verstand en je handelen zijn weer met elkaar in evenwicht.

Alles is energie!

Volgens de wetten van de kwantumfysica is alles energie. In alle elementen om ons heen, zoals atomen en moleculen zit energie. Emoties zijn ook energie. Het Latijnse woord emovere betekent letterlijk ‘energie in beweging’. En deze energie kun jij misschien ook in je eigen lichaam voelen.

Wanneer je blij bent ervaar je heel andere gevoelens in je lichaam, dan als je boos, geïrriteerd of onrustig bent. Emoties worden vaak (onbewust) onderdrukt en komen dus heel weinig in beweging. Deze emoties zetten zich vast in je lijf, door middel van energetisch lichaamswerk kunnen deze energieën echter weer los komen, en voel je je vrij!

Hoe werkt Energetische Lichaamstherapie?

Energetisch lichaamswerk is een bewustwordingsproces. Alles wat je in de loop van je leven meemaakt, wordt in je lichaam bewaard. De moeilijke en pijnlijke gebeurtenissen worden vaak vergrendeld in het onbewuste. Deze ervaringen wil je liever niet voelen, ze maken je boos, eenzaam of verdrietig.

Deze ervaringen blijf je in je leven echter tegenkomen als moeilijkheden waar je iedere keer weer in vastloopt. Je lichaam verkrampt en verhardt op die plaatsen. Door bewust te worden van wat je voelt en hoe je met deze blokkades en signalen van je lichaam omgaat, kun je de balans tussen voelen, denken en handelen herstellen.

Tijdens het opruimen van de blokkades in je lichaam kom je vaak ook onverwerkte gevoelens en emoties van onbewuste patronen tegen. Wanneer deze uiteindelijk laag voor laag ‘doorvoeld’ zijn en verwerkt worden, laten ze uiteindelijk ook fysiek los. Het fysiek loslaten geeft soms een fysieke reactie, zoals een huilbui, spierpijn, moeheid, hoofdpijn, misselijkheid of een licht gevoel in het hoofd. Dit wordt een energetische reactie genoemd. Wanneer je dit doorgaat, komt de geblokkeerde energie weer ter beschikking en gaat weer vrij stromen. Hierdoor voelt je lichaam en geest opgeruimder en positiever, en ontstaat er meer innerlijke rust, ruimte en balans.

Leestip Energetisch Lichaamswerk

Onder Energetisch Lichaamswerk valt ook bio-Energetica waarbij alles draait om de energie (energetica) van het leven (bio). In een van mijn vorige artikels kun je lezen dat bio-Energetica een effectieve manier is om jezelf te ontdoen van stress en vermoeidheid. Hierdoor kan je je als het ware laten volstromen met positieve energie. Het is een methode om lichaam en geest weer helemaal op te laden!

Dit kan jou misschien ook verder helpen:

 

Energetisch Lichaamswerk kan ontspanning, vertrouwen, plezier en veel meer energie geven. Wil je meer informatie? Contacteer me gerust!

Comment Section

0 reacties op “Energetisch lichaamswerk, de kracht van energie

Plaats een reactie


*