Persoonlijke kracht

Persoonlijke kracht. Dit was een thema van de ’21 meditatiedagen’ van Oprah Winfrey en Deepak. Het sprak mij enorm aan, want mijn doel is om mensen via fysieke oefeningen hun eigen krachten te laten ervaren, zowel fysiek als mentaal. Hier in het kort wat Oprah en Deepak te vertellen hadden!

liefdesslotjePersoonlijke kracht gaat niet over de wereld om je heen veranderen, het gaat over hoe je leeft in jezelf.

Dat betekent eerlijk en open naar jezelf durven kijken, pijn en verdriet te erkennen en te ervaren en jouw verlangens te ontdekken. Deze innerlijke wereld mag vervolgens een afspiegeling zijn van hoe de buitenwereld jou ziet. Zo voel jij je compleet van binnen en buiten. Je kunt je bijvoorbeeld wel heel liefdevol en aardig voordoen, maar dit betekent nog niet dat je je van binnen ook echt liefdevol en aardig voelt.

Hoe ontwikkel je persoonlijke kracht (niet voor de buitenwereld, maar voor jezelf)?

1. Durf naar binnen te kijken

Neem de tijd voor jezelf en wees eerlijk over hoe voldaan jij je voelt met jouw leven. Ga naar buiten, maak een lange boswandeling, luister en mediteer, ga in gesprek met familie en vrienden, of ga aan de slag met een coach. Durf in ieder geval die stap naar binnen te zetten. Wees eerlijk over je leven: ben je echt gelukkig met je werk, vrienden, familie, jezelf? Voel je de liefde, veiligheid en zekerheid die je nodig hebt? Durf jij angst en verdriet aan te kijken of vlucht je weg in werk, relaties of gaming?

2. Onderzoek waar jij in gelooft

Geloof jij waardevol bent? Geloof jij dat jij je opvoeding bent? Geloof jij in je verleden of in het heden? Geloof jij in rechts rechtsveranderen? Je bent waar je bent in je leven vanwege de keuzes die jij hebt gemaakt. Je koos voor bepaalde dingen omdat je erin geloofde. De keuzes die je voor je ziet worden altijd bepaald door wat jij gelooft! Dus als jij uitgaat van onbegrensde mogelijkheden dan ziet je leven er heel anders uit dan als je overal beperkingen ziet. Geloof jij in onbegrensde mogelijkheden?

3. Oefen

Als je in jezelf hebt gekeken en weet waar je in gelooft, neem dan de stap om naar buiten te treden met deze persoonlijke kracht. Neem de tijd hiervoor, want het zal niet vanzelf gaan! Het ontwikkelen van jouw kracht gaat samen met elke dag oefenen.

Drie mooie tips van Oprah Winfrey en Deepak om jouw persoonlijke kracht te ontwikkelen. En nog een extra tip!

En bewegen en sporten werkt om jouw persoonlijke kracht te ervaren

surfen– Een recent voorbeeld van hoe bewegen wordt ingezet voor het verbeteren van de levenskwaliteit vindt plaats in Biarritz. Twintig artsen hebben zich daar verenigd en schrijven niet meer standaard medicatie uit ter bestrijding van depressie of pijn. In plaats daarvan raden ze mensen aan om te gaan surfen (of andere sporten) en te bewegen in de buitenlucht. Hoe tof! En de resultaten zijn zeer positief!
– Ook wordt het nut van bewegen breed ondersteund door wetenschappelijk onderzoek (zie boeken van Erik Scherder of Dick Swaab). Door te bewegen leer je je lichaam volop te voelen en te ervaren. En jouw lijf hoort bij jou, net als je gedachten en gevoelens bij jou horen. Je lichaam vertelt je graag hoe je je voelt: je mag ernaar leren luisteren.

Wil jij ECHT dichterbij jezelf komen? En geloof jij dat bewegen en sporten jou verder kan helpen?

Laat dan je naam en adres achter en ik neem persoonlijk contact met je op!

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht