De 10 beste boeken over persoonlijke ontwikkeling
05 november 2019 

De 10 beste boeken over persoonlijke ontwikkeling

Een van de beste manieren om aan jouw persoonlijke ontwikkeling te werken is door de boeken te lezen. Boeken bieden je de mogelijkheid om nieuwe inzichten op te doen, jouw zelfbewustzijn te vergroten en leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Ik lees al jaren iedere maand minimaal een boek, sommige boeken lees ik zelfs vaker dan een keer. Iedere keer is er wel wat nieuws wat ik ontdek. Hier een mooi overzicht van boeken die mij afgelopen jaren hebben geïnspireerd. Ik hoop dat ze jou ook kunnen inspireren. Persoonlijke ontwikkeling gaat voor mij om mezelf beter te leren kennen en om te weten wat ik waard bent. Er zijn veel onderwerpen in persoonlijke ontwikkeling die mij aanspreken, zoals leiderschap, kwetsbaarheid en de connectie tussen lichaam en geest. Tijd om de boeken eens door te nemen!

 1. De kracht van kwetsbaarheid, Brene Brown

In dit boek leer je alles over het kwetsbaar opstellen. Juist door je kwetsbaar op te stellen kun je een hoop kracht vinden in jezelf. Je ontdekt dat je niet altijd perfect hoeft te zijn. Je mag trots zijn op wie je nu  bent.

 1. Stap in je grootsheid, Tony Robbins

Tony Robbins is natuurlijk dé man op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dit boek leert je hoe je jouw bestemming vindt  in het leven en hoe je om moet gaan met alle emoties die hierbij naar boven zullen komen.

Leestip: 6-stappenplan om emoties te uiten

 1. De kracht van focussen, A. Weiser Cornell

Ben jij iemand die altijd maar doorgaat? Dan is dit een must have voor in de boekenkast. Dit boek leert je om naar je lijf te luisteren en hoe je de focus erbij kunt houden, zonder jezelf te verliezen en door te blijven gaan met denken.

 1. De zeven spirituele wetten van succes, Deepak Chopra

Dit boek zal je de zeven spirituele wetten laten zien. Door deze wetten te volgen ben je in staat om succes naar je toe te trekken, om zo echt alles uit het leven te halen.

 1. Getting things done, David Allen

Om echt productief te worden raad ik je aan om dit boek te lezen. Dankzij dit boek hoe je snel en effectief jouw taken allemaal af te krijgen.

 1. Uit je hoofd, in je leven, Steven C.

Leer hoe je jouw lichaam en geest samenbrengt met dit unieke boek. Aan de hand van zes korte stappen zal je gewaarworden hoe je jouw stressvolle leven kunt omtoveren tot iets rustgevends.

Leestip: de ultieme gids om te gronden en stress te verminderen.

 1. Een compleet nieuw brein, Daniel Pink

In dit boek lees je wat mensen of bedrijven succesvol maakt. Echter zijn het andere mensen dan je in eerste instantie zou denken, het zijn namelijk de mensen die creatief door het leven gaan.

 1. The subtle art of not giving a fuck, Mark Manson

Met dit boek zal je op een toegankelijke manier kennis maken met Stoicism. Deze stroming leert je hoe je om moet gaan met heftige gevoelens en hoe je de balans kunt vinden in het leven.

 1. Mindgym, sportschool voor je geest, Wouter De jong

Dankzij dit boek heb je alle oefeningen die je nodig hebt om je brein scherp te houden. De hersenen is namelijk een normale spier, deze moet net als al je andere spiergroepen ook getraind worden!

 1. How to win friends, influence people (een klassieker), Dale Carnegie

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken. Dit boek leert je hoe je interesse moet tonen in andere mensen en hoe je de ander kunt betrekken in het gesprek. Een must voor iedereen die een koning wilt worden in persoonlijk contact.

Heel veel leesplezier. Heb jij nog een tip voor een boek over persoonlijke ontwikkeling, laat vooral een reactie achter.

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

 • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
 • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
 • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht