De grenzen voorbij.

Je weet niet meer wat je werkelijk voelt. Je bent uitgeput en je zelfvertrouwen is als sneeuw voor de zon verdwenen. Je bent gemanipuleerd.Je ben verslagen. Je voelt je alleen. Je voelt je beroofd van je vertrouwen, je wil is gebroken. En jouw waarheid wordt keer op keer verdraaid. En daar sta je dan, met een metaforische tas op je rug vol rotzooi. Waar kun je heen, wie begrijpt je, welk pad kun je kiezen? De tas is zwaar en snijdt in je schouders. Al met al was het een keiharde les. 
De grenzen voorbij. Bijna iedereen overschrijdt af en toe wel eens een grens. Nog even wat langer doorwerken terwijl je eigenlijk al doodop bent.

Je mond houden!

Niets terugzeggen terwijl je vervelende dingen naar je hoofd krijgt geslingerd. Iemand die je niet zit zitten toch te vriend houden. En soms wordt de grens keihard door een ander overschreden, bijvoorbeeld in de vorm van fysieke of emotionele mishandeling.

Tijdens mijn lichaamsgerichte coaching en bokscoaching kom ik keer op keer vrouwen tegen die niet meer vertrouwen op hun eigen oordeel (hun eigen gevoel en weten). Te lang hebben ze hierover hun mond gehouden om de vrede in het gezin, bij vrienden, familie of op het werk te bewaren. Hun echte emoties tonen ze niet meer. Wat zijn deze vrouwen sterk! Terwijl ze van alles om zich heen blijven regelen – kinderen, ouders, partners, vrienden en familie – hebben ze hun hart en ziel van de buitenwereld afgesloten. Ze voelen niet meer wie ze zijn, ze zijn een leeg. En van dat gevoel willen ze af.

Elke keer tijdens de coaching gaan deze vrouwen met zichzelf op ontdekkingsreis naar een onbekend gebied van voelen, ervaren, emoties, verbindingen en grenzen. Het doel is om weer echt te kunnen leven, om met heel je hart en ziel op aarde te zijn. Dit doel proberen we samen als volgt te bereiken

Stap uit je hoofd

Je hersenen mogen uitgeschakeld worden. Je gedachten mag je even loslaten. Even ontsnappen uit die eeuwige maalstroom en stoppen met de situatie van alle kanten proberen te bekijken. Laat je hoofd rusten. Af en toe een reflectiemoment is uiteraard wel fijn, maar tijdens de sessies zelf is het vooral afgaan op wat er in jouw lichaam gebeurt.

Word je bewust van wat je voelt

Wat voel je eigenlijk van dag tot dag? Er mag ruimte zijn voor je emoties. De twijfel, angst, verdriet en pijn die in je leeft. Gevoelens die je niet hebt toegestaan, of maar een klein beetje naar buiten hebt laten komen. Geef ze de volle aandacht. Door je eigen hart en buik aan te raken maak je letterlijk contact met dat wat je van binnen voelt. En probeer je er dicht bij te blijven.

Herken je grens

Je mag het lichaam laten spreken. Luister naar je lijf en laat het aangeven waar je grens ligt. Grenzen zijn niet meer vage ideeën in je hoofd. Je kunt letterlijk ervaren hoe het is als iemand over jouw grens heengaat, hoe het is om jezelf te mogen verdedigen (met bokshandschoenen). En je mag ervaren hoe het is om ‘stop‘ te zeggen als je wilt dat iemand niet verder komt

Spreek jouw waarheid

Stap uit je hoofd, maak contact met je gevoel, ervaar jouw grens en spreek vervolgens jouw waarheid uit. Tegen jezelf, tijdens een sessie of tegen de persoon die je wat wilt zeggen. Het is prettig om het niet meer voor jezelf te houden, het heeft immers al veel te lang in jou opgesloten gezeten. Je mag zeggen wat jij vindt. Een ander hoeft het er niet mee eens te zijn, het is jouw waarheid. Je hebt er recht op, je verdient het.

Zet uit dat hoofd, laat je gevoel de vrije loop, herken je grens en spreek jouw waarheid. Je bent het waard!

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht