Page content

Primal Rebirth Therapie

Primal Rebirth Therapie

Ben je te vinden voor wat dieper bewustzijn, dan is de Primal Rebirth Therapie op jouw lijf geschreven. Je gaat op zoek naar je innerlijke kind, klinkt best fascinerend, toch?

Wat is Primal Rebirth Therapie?

Deze spirituele groeitherapie werd ontwikkeld door Omkar Dingjan en Divyam Kranenburg. Tijdens deze sessies ga je op zoek naar je innerlijke kind, terwijl je je ervan bewust wordt dat je je verleden nog steeds meedraagt. Het kind dat je ooit bent geweest staat hierbij centraal. Daarom wordt deze therapie ook wel innerlijke kind therapie genoemd.

Deze therapie gaat ervan uit dat het grootste deel van je problemen hun oorsprong vinden in je (vroege) kindertijd. Het begint al bij het verlaten van de warme cocon van de baarmoeder, de enige plek waar alles 100% in orde is en de eerste 5 à 6 jaar van je leven geven de rest vorm. Moet je op dat moment al anders zijn dan je bent, dan kom je los van jezelf, met alle kwalijke gevolgen vandien. Op die manier leg je jezelf beperkingen op en komt schaamte om de hoek kijken. Een mindere kindertijd kan dus de rest van je leven blijven doorwerken en van jou een onzekere volwassene maken zonder aarding.

Wees je ervan bewust dat een optimale kindertijd niet bestaat en dat iedereen wel krassen heeft opgelopen. Door terug te gaan in de tijd en situaties te onderzoeken, kun je scheve situaties nog rechtzetten en kom je er sterker uit. Hierdoor heel je en vind je uiteindelijk jezelf terug. Het loslaten van het verleden staat hierbij centraal. Zo kom je er als volwassene sterker uit. Door middel van deze therapie laat je het verleden achter en ga je in het reine met jezelf verder. Beschouw het dus inderdaad maar echt als een wedergeboorte.

Hoe pak je dat aan?

Primal Rebirth Therapie gaat gepaard met een aantal technieken. Zowel lichamelijk, geestelijk als emotioneel ga je aan de slag. Het gaat om een combinatie van ademhalingstechnieken, bio-energetica, lichaamswerk, rebirthing en gesprekstechnieken. Vaak komt er ook meditatie bij kijken. Afhankelijk van de therapeut kunnen hier andere klemtonen gelegd worden.

Is deze therapie wat voor jou?

Sta je open om terug in de tijd te duiken en pijnpunten uit het verre verleden bloot te leggen, dan kan de Primal Rebirth Therapie voor jou heel wat betekenen. Je moet bereid zijn te graven in jezelf. Dit kan heel pijnlijk en hard binnenkomen, dus daar moet je wel op voorzien zijn. De technieken zijn door iedereen uit de voeren en door middel van meditatie vind je rust. Deze therapie volg je bij voorkeur individueel, maar ook in groep is het mogelijk.

Drie tips voor anderen lichaamsgerichte therapieën?

Zelf aan de slag met Primal Rebirth?

Wil je zelf terug naar je kindertijd om daar oplossingen te vinden en er sterker uit te komen. Met plezier zorg ik voor de nodige coaching, begeleiding, oefeningen en gesprekken. Ik heb ruime ervaring in lichaamsgerichte therapieën en er al uitstekende resultaten mee bereikt. Kom gerust eens langs voor een vrijblijvend eerste gesprek, zodat we kunnen bekijken of deze therapie wat voor jou kan zijn.

Comment Section

0 reacties op “Primal Rebirth Therapie

Plaats een reactie


*