Zes redenen om te boksen

Heb jij het even helemaal gehad met yoga, mediteren, hardlopen, zumba of andere sporten? Wil je je lichaam en geest een compleet nieuwe boost geven? Ga dan boksen! Trek die bokshandschoenen aan en start nu direct, want met boksen (en kickboksen) kun je veel meer bereiken dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Hier volgen mijn zes belangrijkste redenen waarom boksen niet mag ontbreken in jouw leven!

Boksen is de ideale workout

BoksenMisschien denk jij bij boksen aan zwetende mannenlijfen die in een ring om elkaar heen dansen en elkaar kapot proberen te slaan. Toegegeven, dat is ook boksen! Maar tijdens een bokstraining gaat het er echt anders aan toe. Dat is vooral op een intensieve manier werken aan je conditie en kracht. De ideale combinatie voor de sporter dus. Eén trainingssessie kan tot wel 500 calorieën verbranden, dat is zeker niet gering! Meer uithoudingsvermogen, meer spierkracht en minder overtollige kilootjes: wie zegt daar nu ‘nee’ tegen? Het is niet voor niets dat topmodellen ook vaak een boksworkout in hun routine hebben.

Met boksen kun je je frustratie kwijtraken boksen tegen stootkussen

Frustratie op je werk vanwege lastige collega’s of klanten. Thuis is het ook al een drukte van jewelste: familiebezoeken, verhuizingen, etentjes, enzovoorts. Je probeert alle ballen in de lucht te houden, maar soms donderen er een paar naar beneden. Dit levert vaak weer stress op en dat is zonde. Uiteraard wil je al deze frustratie graag kwijt, maar je weet niet altijd hoe. Schreeuwen naar je collega’s, familie en vrienden is niet de ideale oplossing. Dan is een uurtje boksen of kickboksen een veel betere manier om stoom af te blazen. Nadat je alle stress van je hebt afgemept ga je gegarandeerd met een ‘zen’ gevoel naar huis!

Door te boksen leer je jezelf beter kennen

De bokssport leent zich uitstekend om dichter tot jezelf te komen en een goede mindset te ontwikkelen. Boksen draait om de bewegingen die je maakt. Of juist niet maakt…! Want durf jij helemaal los te gaan tijdens een workout of houd je je in? Denk je dat je het eigenlijk niet kan of geloof je in jezelf? En wat zegt het eigenlijk over jou als je jezelf niet durft te laten gaan? Ben jij iemand die direct klappen uitdeelt, of neem je liever een verdedigende houding aan? De manier waarop je bokst zegt veel over hoe jij bent als persoon.

Boksen helpt je om te focussen

boksen vrouwDe bokssport is niet een sport waarbij je even tussendoor een uurtje traint en daarna op je gemak weer naar huis fietst. Als je een goede stoot of schop wilt uitdelen dan moet je je goed focussen. Op je eigen balans, op je tegenstander, op je verdediging. Dus heb je moeite om je te concentreren in het dagelijks leven en ben je snel afgeleid? Dan is boksen ideaal. Als je namelijk niet volledig gefocussed bent op je training zul je wel eens klappen moeten incasseren. En dat is iets wat je jezelf niet elke keer wilt aandoen.

Boksen is goede zelfverdediging

Boksen is niet puur gericht op zelfverdediging, maar je leert wel effectief stoten (en als je kickbokst ook trappen). In dat opzicht kan deze sport zeker van pas komen als zelfverdedingsmiddel. Zowel met boksen als met kickboksen leer je goed in balans te blijven, snel te bewegen en je handen en voeten krachtig te gebruiken. Die lessen alleen al doen je gegarandeerd zelfverzekerder voelen. En zelfverzekerdheid straal je automatisch uit. Mocht je toch een keer lastig gevallen worden, dan weet je ook nog eens een paar rake klappen uit te delen!

Boksen: omdat het lekker krachtig is!boksen buiten

Het is gewoonweg heerlijk om te stoten. Eén op één met een personal trainer, in een groep andere enthousiaste vrouwen of lekker alleen thuis met een bokspaal. Je doet nieuwe energie op, leert jezelf beter kennen èn je verbrandt calorieën. Ik zeg: doen!

Heb je interesse in het Buiten Boksbootcamp? Laat het weten!

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht