Heb Lief.

Tja, daar zit ik dan. Op de bank. Uitgeput. Niet in staat om de hond uit te laten. Twee weken geleden had ik corona. Heftig en intens, en nu kapot. Ik heb geen energie.

De angstgedachten vliegen door mijn hoofd.
Wat als.... dit niet beter wordt. Wat als.... ik zo moe blijf. Wat als... dit long-covid betekent.

De angst zit er goed in. Na drie jaar herstellen van een darmontsteking weet ik alles van vermoeidheid, geen energie en uitzichtloosheid. Ik krijg er de bibbers van. Dan besluit ik twee dingen.

1. Ik mag mijn angst voelen.
Niet langer mijn eigen angst wegdrukken, maar deze in de ogen aan kijken. Ik neem de tijd om de angst in mijn hele lichaam te voelen. Ik tril. Ik ben bang. Ik word overvallen door eenzaamheid. Ik voel de tranen opkomen, en ik huil. Ik laat het gaan. Het verdriet gaat eruit. Ik haal een paar keer diep adem en voel dat mijn lichaam rustiger word. Ik ben er moe van.

2. Ik ga mijn focus te verleggen. Vandaag kies ik voor de liefde.
Na het voelen is het tijd om mijn mindset te veranderen. De liefde te voelen. Ik ga bewust zitten en schrijven over liefde, over de mooie dingen op deze aarde, over lieve mensen en de prachtige natuur. Ik schrijf en voel me steeds positiever worden en er verschijnt langzaam een glimlach op mijn gezicht.

Mijn klachten zijn niet weg, en toch voel ik me beter.

Waarom deel ik deze ervaring?
Ik zie veel hardwerkende professionals weglopen voor hun eigen emoties en gevoelens. Ze hopen door positief te denken en een positieve mindset zich beter te voelen, maar dat lukt vaak niet. En dat is frustrerend, nietwaar?

Dus geef jezelf de ruimte om te voelen en te ervaren. Gevoelens en emoties zijn er om gevoeld worden. Loop niet voor ze weg.  

Heb lief.
De zon, de maan en de sterren.

Heb lief.
Het heelal, de oneindigheid, jouw vraagtekens.

Heb lief.
Het licht, de bron, God, Allah en meer.

Heb lief.
Je onzekerheid, twijfels en uitdagingen.

Heb lief.
Het leven, de dood en je bestaan.

Heb lief.
Iedere cel, elke vezel en alles wat in jou leeft.

Heb lief.
De dag, de nacht en alle seizoenen.

Heb lief,
omdat jij de liefde bent.

Heb lief,
totdat je je laatste adem uitblaast.

Heb lief.
Je vriend, vijand en jezelf.

Heb lief.
In tijden van saamhorigheid, strijd of ongeloof.

Heb lief.
Voor degene die niet meer kan liefhebben.
Voor degene die in de put zit.
Voor degene die geen uitweg meer ziet.

Heb lief.
Je stad, je straat en je huis.

Heb lief.
Elke ademhaling die je hebt.

Heb lief.
Alle emoties die in jou huizen.
Boosheid. Verdriet. Onmacht. Onrecht. Frustratie. Vrolijkheid.

Heb lief.
Je verleden, je keuzes en je onvolmaaktheden.

Heb lief.
Elk moment van de dag.
Zonder schroom.
Zonder angst.
Met overgave.

Omdat liefde jou heel maakt.
Omdat liefde puur en eerlijk is.

Heb lief.
En verspreid de liefde.

Over de schrijver
ByLizet is dè coach die particulieren, professionals en organisaties naar een hoger niveau tilt. Laat jouw echte ik stralen met deze no-nonsense coaching en teambuilding, gericht op lichaam en geest. Hier ga je doen, voelen en ervaren en niet alleen urenlang praten. Ga de confrontatie aan met twijfels, angsten en weggestopte emoties … en overwin ze voor eens en altijd!
Reactie plaatsen

3  gratis video's voor meer rust en ontspanning. 

  • de meest emotionele fout die vrouwelijke professionals op het werk maken
  • hoe je ontsnapt aan de ratrace van meer, beter, mooier en slanker.
  • de 3 belangrijkste dingen om te winnen aan veerkracht